A ceglédi Dózsa György Kollégium a város szívében helyezkedik el.

A város összes középiskolája, valamint a busz és a vasútállomás is pár perc sétával elérhető épületünktől.  1974 óta nyújtunk otthont a közeli és távolabbi vidékekről érkező diákoknak. Szobáink 3 ágyasak, előterükben beépített szekrény és mosdó található.  Emeletenként vizesblokk, két tanuló, illetve tv szoba és teakonyha áll a diákok rendelkezésére.   A földszinten található az étterem. Napi 3-szori étkezést biztosítunk az itt lakóknak, akik helyben működő konyhánkban készülő házias ízű ételeket fogyaszthatnak nálunk.

A tanulást korrepetáló tanárok is segítik, az SNI tanulók felkészülését gyógypedagógus szakember támogatja.

Kollégiumunk jól felszerelt könyvtárral áll diákjaink rendelkezésére, ahol minden feltétel biztosított a nyugodt és alapos felkészüléshez. Könyvtári állományunk közel 7000 kötetes, folyóiratok, multimédiás CD-ROM, számítógép és internet segíti a diákok tanulását.

A diákok szabadidejükben különféle szakköri és sportfoglalkozásokon is részt vehetnek, használhatják a kollégium kondi-termét.

A Diákönkormányzat közreműködésével hangulatos közös kollégiumi programokat szervezünk, időnként pedig színház és múzeumlátogatásokat is.

VÁRUNK TÉGED